Bröstförminskning

En byst är i princip för stor när bäraren lider av att den är för tung. Ofta ger en för stor byst också en klumpighetskänsla och med tiden också nack- och skuldervärk. Tillståndet kan leda till felaktig kroppshållning, som i sin tur kan ge förslitningar i ryggradens leder. Kvinnor med för stor byst har även möjlighet att bli opererade inom den offentliga sjukvården.

 

Operation

Operationen sker i narkos, tar ungefär två timmar och vi erbjuder övernattning på kliniken. Patienten får ett ärr som löper runt vårtgården och vidare från vårtgårdens underkant till vecket under bröstet, där det också blir ett ärr. Om brösten inte är alltför stora kan det senare ärret göras kort. Efterförloppet kräver vila för att inte det ihopsydda såren ska spricka upp. Kraftiga kroppsrörelser som påverkar brösten bör undvikas under två månader. En stadig bh och tejpning av ärren under ett halvår efter operation är viktigt för att få ett bra resultat med fina ärr.

 

Resultat

Det finns operativa metoder som bevarar de kvarvarande bröstkörtlarna med tillhörande bröstkörtelgångar och därmed amningsförmågan. Diskutera detta med din kirurg före operationen. Man brukar redan första dagen efter operationen känna stor lättnad över att slippa den stora brösttyngden och gläds över att kunna räta på ryggen.

Snabbfakta


Operationstid: 2,5 timmar

Vistelse på kliniken: 24 timmar

Tillbaka på jobbet: 2-14 dagar

Operation: Under narkos

 

Adress

Linnégatan 9-11, 4 tr
114 47 Stockholm

Telefon

08-14 44 44

E-post

info@improva.se